רקע

יצחק גניגר- מייסד בי"ס גניגר 1927-1992
"בהשקפתי החינוכית, מנהל בית הספר ניצב בשתי רגליו על קרקע מוצקה ותמצית תפקידו היא היצירתיות. בית הספר הוא מיקרוקוסמוס בו מתמזגים החברה והקהילה על כל השכבות, המוסדות והכוחות המיוחדים הפועלים בו. גם בית הספר הקטן ביותר בממדיו מהווה .מרכז חברתי קהילתי שאין כמעט דומה לו מבחינת הפוטנציאל הגלום בו… ואני רציתי להיות מנהל בית הספר"
מתוך: אשנבים – סיפורים אוטוביוגרפיים, יצחק גניגר

יצחק גניגר מונה למנהל ביה"ס (שנקרא בעבר – בי"ס או"ם) בספטמבר 1951 עם סיום לימודיו. במשך 35 שנות ניהול, הקדיש את מיטב פועלו לקידום ושילוב התלמיד בעל הצרכים המיוחדים.
בימיו הראשונים הונחו היסודות למה שעתיד היה להפוך למסורת רבת הפנים של ביה"ס: גיבוש הנושאים הלימודיים, פיתוח דרכי הוראה חדשניות, שיטות מגוונות לטיפול יחידני, קביעת נורמות התנהגות ויחסי אנוש. כל זאת תוך מתן גדש על נקודות תמיכה עליהן יוכל התלמיד להישען.
בשנת 1983, עם פרישתו לגמלאות, מונה כיו"ר אקי"ם ויזם הקמת הוסטלים בקהילה לבוגרי החינוך המיוחד כאלטרנטיבה למוסדות ושילובם בחיים בקהילה.
יצחק גניגר נפטר בינואר 1992

רינה ממן 1930-1993
המשיכה את פועלו של יצחק גניגר כמנהלת ביה"ס בשנים 1993 – 1983 .הקדישה את חייה לביה"ס וסייעה ליצחק גניגר בפועלו למען החריג בקהילה.
בתקופתה ביה"ס גדל והעמיק את שורשי המקצוענות להכנת בוגריו המוגבלים לקראת השתלבותם בקהילה בה הם חיים.
ביוזמתה שונה שם בית הספר בספטמבר 1992 מבי"ס או"ם לבי"ס ע"ש גניגר.
רנה ממן נפטרה בדצמבר 1993.

רחל רותם נאות
רחל קיבלה את ניהול בית הספר בספטמבר 1994 ופרשה מתפקידה באוגוסט 2008, הצעידה את בית הספר לקראת המאה ה-21 כמסגרת חינוכית ומרכז מומחיות לאוכלוסייה עם תפקודים קוגניטיביים מורכבים ומצרף לקויות נלוות.
על פי התפישה ההומניסטית המדגישה את חשיבות איכות החיים, פעלה רחל בגישות חינוכיות טיפוליות חדשניות בדגש לא רק על אוטונומיה לתלמידים אלא גם על אוטונומיה למורים בכיתות. תפישה חזונית זו התמקדה בהעצמה, קידום ופיתוח יומיומי של הפרט ממדרגת ההתפתחות האישית אל מימוש חזונו.
כמנהלת, הובילה את הצוות החינוכי טיפולי למצוינות מקצועית שהישגיה זכו להכרה. במהלך הזמן פותחו נכתבו ופורסמו תוכניות לימודים ייחודיות כמו תוכנית לימוד מדעים ותקשורת המונים בחינוך המיוחד.
בהנהגתה, התמקדו בחינוך הלשוני מבוסס הסטנדרטים מתוך אמונה שתלמידי ביה"ס שווים בין שווים וזכאים כמו כולם לשפה בה יוכלו להשתמש לצורכיהם על פי בחירתם והנסיבות, ובהתאם לתחומי העניין שלהם. העמיקו בהתבוננות עצמית כדי לקדם תהליך של מעורבות ומחוייבות במטרה להעלאת ההכרעה הערכית בקידום איכות חיים מיטבית, העצמה אישית ובית ספרית, קידום ופיתוח יומיומי של כל פרט (תלמידים ומורים כאחד) במדרגת ההתפתחות האישית שלו.
תחת ניהולה של רחל ביה"ס קיבל פרסים שונים כמו: זהירות בדרכים, פרס חינוך עירוני  ופרס חינוך ארצי לשנת תשס"ג (2002-2003) מידי נשיא המדינה.